Facebook
Facebook
YouTube
Instagram

Time needed: 15 minutes

 1. Kansainomaisesti kutsutun LED-listan tekemiseen tarvitset

  – Alumiiniprofiili suojakannella (diffusorilla), esimerkiksi AP2310
  – LED-nauhaa esim. FW300T5050C24 tai FW600T2835C24
  – Mahdollisesti johtoa liitosjohdoksi tai valmiin liitosjohdon pikaliittimellä esim. FA1C10M200
  – Sakset, rautasaha ja hienohampainen metalliviila

 2. Selvitä kuinka pitkän LED listan tarvitset

  Mittaa LED-listan pituus asennuspaikn mukaan. Päätä tuleeko LED-nauha liitosjohto ulos listan päästä tai sivulta

 3. Aseta alumiiniprofiilin suojakansi paikoilleen

  Suojakansi eli diffusori (valon hajoittaja) painetaan alumiiniprofiiliin kiinni. Aseta suojakansi profiilin toiseen päähän niin, että suojakannen ja profiilin päät ovat tasan. Aseta ensin suojakannen toinen reuna paikoilleen profiilin uraan ja paina sitten sen toinen reuna paikoilleen. Työnnä suojakansi kiinniliuttamalla esim. peukaloa kohti profiilin toista päätä samalla painamalla suojakansi paikoilleen. Kun suojakansi on paikoillaan, tarkista että suojakannen ja profiilin päät ovat kohdakkain.

 4. Sahaa lista määrämittaiseksi

  Käytä mahdollisimman tiheähampaista rautasahaa (esim. 32 tpi). Sahaa siis lista määrämittaiseksi siten, että profiili ja suojakansi ovat kiinni toisissaan. Tällöin suojakansi ei lohkea niin helposti ja saat kummatkin osat yhtä pitkiksi yhdellä sahauksella. Viilaa päty siistiksi tarpeen mukaan.

 5. Ota suojakansi irti

  Poist suojakansi alumiiniprofiilista

 6. Katkaise LED-nauha

  LED nauha on moduleihin joiden päässä on katkaisupiste. Kataise LED nauha sen katkaisu/liitospisteestä. Tämä on yleensä merkitty LED-nauhaan tavalla taikka toisella. Nauhassa voi olla saksien kuva, pystyviiva tai pelkästään liitospiste eli kaksi paria kuparista liitospistettä. Katkaisukohta on näiden kuparipisteiden välissä. Katkaise led-nauha lyhyemmäksi kuin mitä alumiiniprofiili on. Katkaisu mistä muusta tahansa kohtaa aiheuttaa viimeisen moduulin sammumisen, joten käytännössä kannattaa aina katkaista vain katkaisupisteestä.

  LED nauhasta on myös erillinen ohje Kuinka katkaisen LED-nauha.

 7. Puhdista alumiiniprofiilin sisäpinta

  Puhdista alumiiniprofiilin sisäpinta tarpeen vaatiessa mahdollisesta pölystä ja rasvasta. Käytä tapauskohtaisesti sopivaa liinaa (esim. mikrokuituliina) ja puhdistusainetta (esim. joku isopropanolipohjainen tuote, tinneri, asetoni tms).

 8. Liitä liitosjohto LED nauhaan

  Jos LED-nauhassa ei ole valmiiksi riittävän pitkää liitosjohtoa, liitä liitosjohto LED-nauhaan joko juottamalla taikka pikäliittimellä. Tarkemmat kuvalliset ohjeen saat artikellista LED-nauhojen katkaisu, liittäminen ja välijohdot.

 9. Poista LED-nauhan teipin suojus ja liimaa LED-nauha alumiiniprofiiliin

  Lyhyet noin metrin pätkät on helppo liimata kun teipin suojus on kokonaan pois. Pidemmät pätkät voi liimata siten, että avaat suojusta toisesta päästä noin 10-15 cm ja painat nauhan profiilin pohjaan kiinni profilin ja nauhan päästä alkaen. Sitten poistat teipin suojsuta sitä mukaan kun painat nauhaa profiiliin.

 10. Asenna päätypala josta johto tulee läpi paikoilleen.

  Pujoya johto päätypalan reiästä ja paina päätypala profiilin päähän kiinni. Huomaa että voit reitittää LED-nauhan liitosjohdon profiilin pohjan tai reunan läpi kun poraat liitosjohdolle reiän profiiliin. Tästä olemme tehneet erillisen ohjeen.

 11. Aseta suojakansi paikoilleen.

  Laita suojakannen pääty kiinni laittamaasi päätypalaan ja kiinnitä suojakansi profiiliin.LED-listan suojakannen asennus

 12. Asenna toinen päätypala

  Kun suojakansi on paikoilaan, asenna lopuksi toisen pään päätypala (ei reikää) paikoilleen.

  Mikäli tekemäsi LED-listan pääty tulee seinäään kiinni, ei päätypalaa tarvitse asentaa, ksoka seinä toimii päätypalana.LED-listan reiätön päätypala