Toimistojen ja työtilojen valaistus

Toimistoissa ja muissa työskentelytiloissa tarvitaan hyvää valaistusta joka mahdollistaa tehokkaan työskentelyn. Valon oikea, toimistoihin ja työskentelytiloihin sopiva värilämpötila edesauttaa vireystilan ylläpitämistä ja henkilöstön jaksamista koko työpäivän ajan. Valaistuksen tulee täyttää myös useita muita vaatimuksia, joita ovat mm. hyvä värintoistokyky, viihtyisyys, häikäisettömyys ja esteettinen ulkonäkö. Toimistovalaistus voidaan tehdä myös säädettäväksi ja sitä voidaan ohjata itsenäisesti ja älykkäästi, tai ohjaus voidaan liittää rakennuksen kiinteistönohjausjärjestelmään. Älykkäässä ohjauksessa voi olla useita erillaisia antureita, joilla ohjataan valoja. Tälläinen voi olla esimerkiksi läsnäoloanturi, joka laittaa valot pehmeästi päälle tai vaihtoehtoisesti nostaa valotehoa, kun tilaan tullaan.

Toimistojen yleisvalaistus tehdään yleensä kattoon asennettavilla, suoraa valoa antavilla valolähteillä. LED-valopaneeli on erittäin yleinen ratkaisu. Myös muita valaistusratkaisuja voidaan käyttää. Tälläisiä ovat mm. Global virtakiskoon asennettavat yleis- ja kohdevalot. Myös kattoon asennettavat lineaarivalot ovat hyvä ratkaisu. Lineaarivalot voidaan asentaa joko suoraan kattoon, tai roikkumaan vaijereiden varassa.

Työpisteillä tulee olla nykypäivänä korostetun paljon valoa. Työpisteiden valon tuottajana voidaan käyttää katosta roikkuvia valolähteitä, kuten LED paneeleita ja lineaarivaloja. Valoissa voi olla integroituna myös epäsuoran valon lähde, jolloin valo antaa suoraa valoa työpisteeseen ja epäsuoraa katon kautta työtilaan.

Tarjoamme useisiin valolähteisiin tiedostot, joiden avulla toimistojen ja työskentelytilojen valosuunnittelu voidaan tehdä helposti suunnitteluohjemilla.

Nämä tuotteet ovat pääsääntöisesti projektimyynnissämme, eikä niitä varastoida.

Työtilojen valaisuratkaisuja