Vaihde: 020 7579 890
Tulppatie 16-18, 00880 HELSINKI

Yrityksen tie LED valojen maailmaan.

Limic Oy on vuonna 1966 perustettu osakeyhtiö. Meillä on pitkä kokemus LED-valoista ja olemme alan pineereja. Tutkimme (ja teimme ensimmäiset prototyypit) LED valojen käyttöstä valaistukseen jo 1990-luvun loppupuolella, mutta silloin LED komponentti ei ollut vielä riittävän tehokas käytettäväksi yleisvalaistukseen. Kun 2000-luvulla markkinoille tuotiin uudet tehokkaat niin sanotut teho LED:it, niin tämä ongelma oli ratkaistu. Vuonna 2004 Limic Oy teki ensimmäisen prototyypin yleisvaloksi soveltuvasta LED valosta, ja se tuotiin markkinoille vuonna 2005. Alusta saakka olemme panostaneet tuotteiden laatuun ja mm. käyttötarpeen mukaiseen värilämpötilaan ja hyvään värintoistoon. Ensimmäinen asuinhuoneistoon tarkoitettu  LED valomme oli jo lämmin valkoinen, koska totesimme jo silloin 2005, ettei kylmän valkoinen sovellu värilämpötilan kylmyytensä tähden lainkaan asuinhuoneistoiden yleisvalaistukseen, jota silloin muut tarjosivat. Muutaman vuoden jälkeen toimme markkinoille uuden oman tuotteen, jossa värilämpötila oli puhtaan valkoinen (neutral white, 4200 Kelvin), todennäköisesti ensimmäisenä Suomessa. Tämä on esimerkki jatkuvasta tutkimuksestamme ja tuotekehityksestämme.

Yrityksellämme on siis todella pitkät perinteet LED valoalalla, ja olemme olleet alan alan kehityksen kärjessä aina sen alkutaipaleelta lähtien. Vuosien saatossa saatu kokemus niin omista kuin maahantuomistamme LED valoista on täysin käytettävissä ammattitaitoisen henkilökuntamme kautta. Voit luottaa siihen, että tiedämme mitä myymme, ja mitä kerromme. Alan johtavana pioneerina tunnemme LED valoalan todella hyvin.

Testaamme ja mittaamme kaikki myymmämme tuotteet huolellisesti. Mittauksiin kuuluu mm. tuotteiden valomäärät sekä niiden kuluttama sähköteho ja tuotteiden lämpötilat eri kohdissa. Vaikka käytämme LED-komponentteina pelkästään kalliimpia laatukomponentteja, mittaamme silti tuotteistamme mm.  valomäärän, värilämpötilan, värintoistoindeksin, hallitsevan aallonpituuden ja ärsykepuhtauden. Mittaamme tuotteistamme myös mm. valon spektrin ja white spotin CIE 1934 asteikolla mittauslaboratoriossamme. Joissakin asioissa (kuten vaatimustenmukaisuus) joudumme kuitenkin luottamaan valmistajan vakuutukseen (Declaration of conformity), koska tämä on käytäntö EU alueella. Tutkimme kuitenkin nämäkin tuotteet mahdollisimman hyvin resurssiemme puitteissa (tutkimme mm. sähköturvallisuuden ja tuotteen rakenteen sekä mittaamme eristysvastuksen ja läpilyöntijännitteen jne), mutta emme voi teetää resurssien takia erillisiä vaatimustenmukaisuustestejä riippumattomissa hyväksyntälaboratorioissa (mm. EMC testit, jotka valmistaja on jo teettänyt).

Myymälässmme oleva yrttitarha. Kasvatusvalo on tehty alumiiniprofiilista AP17151M johon on laitettu 4200 K CRI>94 LED nauha. Profiili on asennettu roikkumaan asennusvaijereilla VSVAIJERI01. Tilli, persilja ja basilika tykkää ja kasvaa enemmän, kun ehdimme yrttejä käyttämään.

Limic Oy:n historiaa.

Limic Oy on LED valoihin erikoistunut myynti- ja maahantuontiyritys. Meillä on pitkä kokemus LED-valoista ja olemme alan pioneereja. Tutkimme LED-valojen käyttöä valaistukseen jo 1990-luvun loppupuolella, mutta silloin LED komponentti ei ollut vielä riittävän tehokas käytettäväksi yleisvalaistukseen. Ongelma ratkesi 2000-luvun alkupuolella niin sanottujen teholedien tultua markkinoille. Vuonna 2004 Limic Oy teki ensimmäisen prototyypin yleisvaloksi soveltuvasta LED valosta, ja se tuotiin muutaman testi- ja protokierroksen jälkeen markkinoille vuonna 2006.

Vuoden 2006 helmikuussa oli aika tilata koneistamosta Valokas 9W valon seuraavan (lopullisen ennen nollasarjaa) prototyyppin versio. Kuva oli vielä käsin piirretty (vasen kuva). Vuonna 2009 tuotannossa olleen valon mekaniikan teko siirrettiin ulkomaille kannattavuussyistä, joten piirustuksien kieli vaihtui englanniksi. Tässä yksi mekaniikkakuva näytteeksi.
Piirilevy (alumiinilaminaatti) tehtiin aluksi Suomessa – Forssassa. Alihankija siirsi sen valmistuksen kuitenkin ulkomaille vähän myöhemmin. Valot kuitenkin koottiin edelleen Suomessa. Kuvassa alumiinilaminaatit joissa on lämpöä johtavat teipit ja alla LED komponentit 50 kpl antistaattisissa putkissa.
LED valoja varten suunniteltiin myös energiatehokas vakiovirtaohjain jo vuonna 2005. Valitettavasti Suomessa työn hinta oli niin suuri, ettei tätä kannattanut lopulta tuoda markkinoille. Toki koetuotannon nolla-sarja myytiin asiakkaille, kuten tapana on.

Alusta saakka olemme panostaneet tuotteiden laatuun ja mm. miellyttävään värilämpötilaan. Ensimmäinen LED valomme oli lämmin valkoinen, koska totesimme jo silloin, ettei alkuaikojen kylmän valkoinen LED -valo sovellu värilämpötilan kylmyytensä tähden lainkaan kotien yleisvalaistukseen. Muutaman vuoden kuluttua toimme markkinoille uuden oman tuotteen, jossa värilämpötila oli 4000 K eli puhtaan valkoinen (neutral white), todennäköisesti ensimmäisenä Suomessa.

Testaamme kaikki tuotteet ennen myyntiin ottoa.

Suojamaa kytketty jännitelähteen runkoon vastoin määräyksiä. Suojamaa on epäluotettava ja siten sähköturvallisuusriski.
Jännitelähteen ensiön ja toision välinen eritysväli on llian pieni, jolloin ensiön puolelle tuleva hetkellinen jännitepiikki joita verkossa on jatkuvasti saattaa päästä hyppäämään toision puolelle. Tästä seuraa, että käyttäjä voi saada kuolettavan sähköiskun kyseisessä tilanteessa.

Testaamme ja mittaamme kaikki myymämme tuotteet. Kaikista maahantuomistamme tuotteista tutkitaan mm. rakenteiden sähköturvallisuus eli mittaamme eristysvastuksen ja läpilyöntijännitteen jne. Ulkokäyttöön tarkoitetuista tuotteista tarkistetaan rungon asianmukainen tiivistys/suojaus, sekä käytettyjen materiaalien soveltuvuus. Lämpökameran kuva kertoo LED valon rakenteen lämmönhallinnasta, liian korkea lämpötila rikkoo nopeasti LED-valon ja lämmön johtaminen pois LED-komponentista on äärimmäisen kriittinen suunnitteluparametri.

LED nauhan lämpötila vaikuttaa sekä LED nauhan elinikään että paloturvallisuuteen. Siksi lämpötilojen mittaus on tärkeää ennen tuotteiden myyntiin päästämistä.
Kestääkö vesitiivin LED nauhan pintamateriaalit oikeasti ulkokäyttöä ja miten materiaalin rakenne, valon läpäisykyky ja materiaalin väri jakovuus muuttuvat ajan saatossa. Entä onko mainostettu vesitiivis LED nauha oikeasti vesitiivis. Testaamme mm. nämä asiat, ettei meidän asiakkaitten tarvitse alkaa testaamaan näitä oston jälkeen. Me tiedämme mitä me myymme.

Yrityksellämme on pitkät perinteet LED valoalalla, ja olemme olleet alan kehityksen kärjessä aina sen alkutaipaleelta lähtien. Vuosien saatossa saatu kokemus, niin omista kuin maahantuomistamme LED valoista on täysin käytettävissänne ammattitaitoisen henkilökuntamme avustuksella.

Alla ote led vakiovirtaohjaimen testiraportista vuodelta 2005. Historiaa talteen.

VILKKUUKO LED VALO? ENTÄ NÄYTTÄÄKÖ ETTÄ VALO VÄRISEE TAI VILKKUU KUVATESSA.

Ei ole aina sanottu, että LED ohjain on välkkymätön eli ns. Flicker free. Alkuaikoina mittasimme kaikki ohjaimet perinteisillä menetelmillä, nykyisin meillä on tähän käytössämme erillinen analysaattori.

Vuonna 2010 tutkimme erään valmistajan LED virtaohjaimia. Emme ottaneet näitä myyntiin.

Mittausjärjestelyt. Vanha kunnon menetelmä.
Tästähän jo selviää miksi joku LED valo värisee / välkehtii. Onhan tällä virran jatkuvalla muutoksella muitakin tilannetta huonontavia asioita kuten LED valon elinikä.